Brändi

Helsingin mylly

Eväät maukkaaseen elintarvikepakkaukseen

Helsingin Mylly uudisti kaikki Myllärin-tuotepakkauksensa syksyn 2020 ja kevään 2021 välillä. Uudistuksen tavoitteena oli erottua entistä paremmin kilpailijoista ja saada tuotteet sujahtamaan kaupassa kuluttajan ostoskoriin.

Uudistus laajeni positiivisen palautteen myötä

Ensimmäiset mustat pakkaukset toteutettiin Myllärin Kaura Ateria-aineksille. Selkeä ja kilpailijoista erottuva väri päätettiin sekä kaupalta että loppuasiakkailta saadun positiivisen palautteen siivittämänä tuoda myös jauho- ja hiutalepakkauksiin. Projekti oli Briiffin tiimille mittava urakka niin suunnittelun kuin tuotannonkin kannalta – pakkausaineistoja tehtiin yhteensä noin 60 erilaista.

Hyvä suunnittelija osaa katsoa pakkausta ostajan näkökulmasta

Viime vuosina elintarvikepakkauksissa olevan informaation määrä on lisääntynyt, mikä tuo omat lisähaasteensa suunnittelulle. Pelkän tuotenimen ja pakkauskoon lisäksi esimerkiksi käyttötapa, raaka-aineiden alkuperä, kalorimäärä, tuotannon hiilineutraalius sekä pakkausmateriaali ovat asioita, joita halutaan usein nostaa esille. Kaikkea ei kuitenkaan kannata yrittää mahduttaa pakkaukseen etupuolelle, vaan on yhdessä asiakkaan kanssa tunnistettava potentiaalisen ostajan kannalta keskeisimmät argumentit ja pyrittävä visualisoimaan ne mahdollisimman selkeään muotoon.

Laadukas painojälki ja pakkausmateriaali lisäävät houkuttelevuutta

Suunnittelun näkökulmasta myös pakkauksen tekninen toteutus on tärkeässä roolissa. Myllärin uudistettuihin pakkauksiin on haettu voimakkaita, selkeitä värilinjoja, jotka nousevat hyvin esiin mustasta pohjaväristä. Myös materiaalin valinnalla on merkitystä. Esimerkiksi liian muovisen näköinen pakkaus ei tällä hetkellä herätä kuluttajassa positiivisia mielikuvia. Toimiva pakkaus on selkeä, tunnistettava ja houkutteleva, unohtamatta annoskuvien aitoa herkullisuutta.

Tuotekategoriat värien myötä yhtenäisemmiksi

Helsingin Myllyn pakkausuudistukseen liittyi myös tarve selkeyttää Myllärin-tuoteperheen ilmettä kaikki kategoriat huomioiden. Mustien pakkausten lisäksi kaupasta löytyy nyt valkoisia (aamiais- ja välipalatuotteet) sekä värikkäitä (herkuttelutuotteet) pakkauksia. Samalla myös gluteenittomien tuotteiden ilme uudistui, ja entisen lilan sijaan pakkausten päävärinä on raikas valkoinen lilan jäätyä tehosteväriksi.

Myllärin halusi uudistua ja etsiä uutta kilpailuetua markkinoilla perinteisesti vallitsevaan tilanteeseen kuivatavarahyllyssä. Musta ja trendikäs pakkaus oli tietysti myös riski. Näimme kuitenkin hyvänä, että pakkaus jakoi mielipiteitä.

Yleensä, kun jokin aihe aiheuttaa keskustelua, niin ollaan oikeilla jäljillä.
— Jarkko Tuomola, Kaupallinen johtaja, Helsingin Mylly Oy

Lisää töitämme

Caset

Viestinnällä potkua Keiju Valkean lanseeraukseen

Lue lisää
Caset

Apobase

Lue lisää
Brändi

Sininen polku

Lue lisää

Jonne Saivosalmi

Toimitusjohtaja, osakas
Brändi ja markkinointi
040 569 3333 jonne@briiffiground.fi

Päivi Saarinen

Strategiajohtaja, osakas
Brändi, viestintä ja vastuullisuus
040 196 2350 paivi@briiffiground.fi
Form 439174111 to be rendered here.

Tilaa uutiskirjeemme

Form 439174111 to be rendered here.