Ajankohtaista

Inspiroidutko uusista ajatuksista? Niin mekin.

Etsitkö uusia ajatuksia, vinkkejä tai näkökulmia? Täältä löydät viimeisimmät kuulumisemme ja mietteemme viestinnän ja markkinoinnin ilmiöistä, yhteiskunnasta ja maailmasta. Antoisia lukuhetkiä!

Blogi

Testaaminen kannattaa aina – etenkin digimarkkinoinnissa

Lukeminen kannattaa aina, ja niin kannattaa myös testaaminen. Digitaalinen markkinointi on siitä(kin) mukava temmellyskenttä, että sen piirissä on mahdollista kokeilla asioita, ja mikään ei ole lopullista.

Lue lisää
Blogi

Nyt ei ole paniikkijarrutuksen aika

Jos ei meitä viestinnän ja markkinoinnin tekijöitä vielä korona haastanut, niin tämä vuosi on vienyt monesta mehut kokonaan. Kun yhteiskunnassa eletään epävarmuuden aikoja, näkyy se väistämättä epävarmuutena meidän kaikkien työpöydällä. Millä pärjäämme jatkossa? Miten puhutella asiakkaita näinä vaikeina aikoina?

Lue lisää
Uutinen

BriiffiGround rakensi Varsinais-Suomen hyvinvointialueen brändi-identiteetin ja visuaalisen ilmeen

BriiffiGround rakensi Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle oman brändin. Yli 23 000 ihmisen työyhteisö nostaa esille monialaiset osaajansa brändin keskiöön. Logo viestii varsinais-suomalaisten sekä hyvinvoinnin palveluiden kohtaamisesta.

Lue lisää
Uutinen

Briiffi ja Ground ottavat käyttöön yhteisen brändin

Markkinointiviestintätoimisto Briiffi ja viestintätoimisto Ground ottavat käyttöön yhteisen brändin kolmen yhteistyövuoden jälkeen. Tavoitteena on tarjota jatkossa asiakkaille entistä helpommin brändi-, markkinointi-, viestintä- ja vastuullisuuspalvelut saman katon alta. 

Lue lisää
Blogi

Ammattimaiselle viestinnälle on aikansa ja paikkansa – viestintätoimistot eivät ole yhteiskunnan mörköjä

HS Visio nosti esiin tuoreessa jutussaan viestintätoimistojen ja erityisesti vaikuttajaviestinnän ammattilaisten lisääntyneen käytön yritysten viestinnän tukena. Artikkelin yhtenä näkökulmana oli, että viestintätoimistot ovat osanneet luoda markkinat, joissa ammattimaisen viestinnän tarve koskee kaikkia.

Lue lisää
Blogi

Puolustetaan yhdessä laadukasta journalismia

Miksi minua mietityttää se, että tekemäni tiedote kelpaa journalistiseksi sisällöksi sellaisenaan? Eikö viestijän kuuluisi olla siitä riemuissaan?

Lue lisää
Blogi

Empatiaa etsimässä – ymmärtävä viestintä yhdistää

Pandemia veti meidät väistämättä erilleen. Monet työyhteisöt ovat olleet pitkään hajallaan ja ymmärrys toistemme työn luonteesta ja arjen haasteista on ehkä vähentynyt. Kaikkien kokemukset koronarajoitusten yhteiskunnasta eivät ole omiemme kaltaisia. Tarvitaan ekstra-annos empatiaa, jotta takaisin tuleminen ja eri ammattiryhmien välisen ymmärryksen palauttaminen onnistuu.

Lue lisää
Blogi

Vastuullisuus lähtee rohkeudesta kertoa keskeneräisyydestä

Jotta vastuullisuus olisi muutakin kuin sanahelinää, vaaditaan organisaatiolta rutkasti avoimuutta. Avoimuus taas vaatii rohkeutta käsitellä vaikeatkin asiat – erityisesti ne, joissa on parannettavaa eli jotka ovat keskeneräisiä.

Lue lisää
Blogi

Tieto on valtaa mutta tietoisuus tietämättömyydestä viisautta

Onko uteliaisuus viestijöiden supervoima? Uteliaisuuden merkitys on noussut tänä syksynä pinnalle niin mediassa kuin somessakin, vaikka se on aina ollut tärkeä osa viestijöiden ammattitaitoa. Kati Marjamaa pohtii blogissaan, miten älykkyys ja uteliaisuus liittyvät toisiinsa.

Lue lisää
Blogi

Mistä merkityksellinen työntekijäkokemus syntyy?

Joko teillä on merkityksellinen työntekijäkokemus kaiken ytimessä? Onko teillä näkemys ja suunnitelma sen kehittämisestä? Tai käynnistikö korona strategia- tai muutosprojektin, jonka juurruttamista pitäisi tukea viestinnällä? Tässä muutama ajatus ja vinkki siihen, miten viedään työntekijäkokemus uuteen aikaan viestinnän avulla.

Lue lisää
Blogi

Näin teet parempaa vastuullisuusviestintää

Vastuullisuutta vaaditaan kaikilta – ja hyvä niin. Vanhojen toimintatapojen muuttaminen vastuullisempaan suuntaan on askel kohti parempaa maailmaa. Usein se on myös yrityksille toiminnan jatkuvuuden kannalta välttämätöntä. Vaatimusten myötä vastuullisuusviestinnänkin rooli on kasvanut valtavaksi. Kansalaiset haluavat tietoa, ja eri toimijat haluavat jakaa sitä.

Lue lisää
Blogi

Someraivo, vihapuhe ja älämölö – miten negatiivisuus uhkaa keskustelukulttuuriamme?

Huono keskustelukulttuuri ja sen vaikutukset puhututtavat ja huolestuttavat. Syitä ja ratkaisuja ongelmalle etsitään monesta suunnasta. Mutta olisiko syytä aloittaa oman somekäyttäytymisen tarkastelusta?

Lue lisää
Blogi

Polarisaatio haastaa viestijöitä – voiko kohderyhmiä puhutella ilman vastakkainasettelua?

Sitra pohti vuoden alussa julkaistussa megatrendikatsauksessaan mahdollisia tulevaisuuksia. Yhtenä uhkaavana kehityssuuntana nähtiin heimoutuminen eli väestön jakaantuminen yhä pienempiin, toisistaan irrallisiin ryhmiin. Yhteiskunnallinen kehitys ja viestinnän trendit korostavat tulevaisuudessa viestinnäntekijöiden roolia tämän kehityksen jarruttajina – tai kiihdyttäjinä.

Lue lisää