Caset

Valmet Automotiven rekrymarkkinointi

BriiffiGround auttoi rekrytoimaan satoja uusia akkutyöntekijöitä

Valmet Automotive tunnetaan Uudenkaupungin autotehtaana ja mm. Mercedes-Benzien ansiokkaana valmistajana. Harva on kuitenkaan vielä tiedostanut, että viime vuosina autojen sopimusvalmistuksen rinnalle on kehitetty toinen merkittävä liiketoiminto: sähköisten ajoneuvojen akkujärjestelmät. Salon akkutehdas aloitti 2019, Uudenkaupungin akkutehdas 2021 ja vuonna 2022 avattiin kolmas Saksan Kirchardtiin.

Akkuliiketoiminnan kasvun tahti on hurja. Valmistukseen tarvitaan satoja uusia työntekijöitä. Lisäksi on tarve rekrytoida uusia osaajia akkujen tuotekehitykseen ja testaukseen. Sähköautojen akkupakettien ja niiden toimintaa ohjaavien järjestelmien kehittäminen on globaalissakin mittakaavassa kiehtova, lähes pioneerimainen ala. 

Uusi ala – uusia ulottuvuuksia myös viestinnässä

BriiffiGround ideoi Valmet Automotive Electric Vehicle Systemsin työnantajamielikuvan kehittämiseksi linjan, joka kiteytyi sanoihin: Ei rakettitiedettä, mutta melkein. Astronauttihahmo symboloi asennetta, jota tarvitaan liikkumisen uutta maailmaa luotaessa. Akkujärjestelmien kehittäminen on työtä, joka on kuin tehty uudesta motivoituville ja uutta rakastaville mielille. 

Rekrytoinnin sydämeksi rakennettiin rekrytointisivusto, jonka verkkotunnukseksi valittiin osuvasti heippafossiilit.fi, mikä viittaa nopeasti kehittyvän alan uusiin toimintatapoihin sekä toisaalta itse toimialaan, joka on konkreettisessa roolissa fossiilisten polttoaineiden käytön rajoittamisessa. BriiffiGround toteutti sivuston sisältöineen ja suunnitteli työntekijäkokemusta avaavat, suositut uratarinavideot sekä suunnitteli ja toteutti digitaalisen mainonnan konseptin ja monikanavaisen kampanjoinnin. 

Strategialähtöinen digitaalinen kampanjointi tuotti tulosta 

Uusien työntekijöiden huomiota lähdettiin hakemaan laajalla viestintäkampanjalla sekä BriiffiGroundin operoimalla videomainonnalla YouTubessa. Salon ja Uudenkaupungin akkutehtailla on jo nyt lähes 1000 työntekijää ja rekrytointi jatkuu. Olemme olleet mukana rekrytoinneissa alusta asti. Strateginen, pitkäjänteinen ja mitattava digitaalinen markkinointi on mahdollistanut näin suuren ihmismäärän rekrytoinnin nopealla aikataululla.  

Tätä teimme

Verkkosivujen suunnittelu ja toteutus / Rekrymarkkinointi / Employer branding / Viestintäkampanja / Videotuotanto 

Lisää töitämme

Caset

Viestinnällä potkua Keiju Valkean lanseeraukseen

Lue lisää
Brändi

Helsingin mylly

Lue lisää
Caset

Apobase

Lue lisää

Jonne Saivosalmi

Toimitusjohtaja, osakas
Brändi ja markkinointi
040 569 3333 jonne@briiffiground.fi

Päivi Saarinen

Strategiajohtaja, osakas
Brändi, viestintä ja vastuullisuus
040 196 2350 paivi@briiffiground.fi
Form 439174111 to be rendered here.

Tilaa uutiskirjeemme

Form 439174111 to be rendered here.